2022. július 1., Tihamér Annamária

Mindenki ügye

#ukrajna #orosz invázió #forródrót

Forródrótot indít az orosz nagykövetség, mert szerintük üldözni kezdték nálunk az állampolgáraikat

Aradi Péter/Azonnali 2022.03.14. 17:07

Az utóbbi időben sokat lehetett hallani, hogy „Ruszkik, haza!” és „Putyin, takarodj!”, de támadásokról még nem érkeztek hírek.

Az orosz nagykövetség arra hívja fel a figyelmet a honlapján, hogy forródrótot indított, mert szerintük egyre szaporodnak az esetek, amikor is

oroszajkú állampolgárokat sértegetnek, diszkriminálnak vagy üldöznek Magyarországon.

Mint írják, ha valamelyik honfitársuk úgy érzi, hogy valamilyen módon megsértették a jogait, akkor mailcímen, űrlapon és Telegramon is bejelentést tehet. A felhívást a 444 szúrta ki.

 

Az utóbbi napokban hetekben világszerte több több ezren tüntettek az oroszok ukrajnai háborúja ellen, Oroszországban is több mint 60 városban tartottak tüntetéseket, és több ezer embert tartóztattak le a harcok február 24-i kitörése óta.

 

Magyarországon már a háború kirobbanásának napján tüntetést szervezett az ellenzék az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete elé, másnap kék-sárga színben világították ki a Halászbástyát, Két nappal később a hazai ukrán közösség is tüntetett a nagykövetség előtt, de akciózott a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is.

 

Március elsején aztán tüntetések voltak a Nemzetközi Beruházási Bank épülete előtt is, ami az ellenzék szerint az oroszok kémbankja, március 6-án pedig az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tüntettek, mert

a köztévé szerintük az orosz propagandát terjeszti.

Az eseményekben többnyire közös volt, hogy a „Ruszkik, haza!” és „Putyin, takarodj!” mondatokat skandálta a tömeg, oroszokat ért inzultusokról azonban eddig nem lehetett hallanni.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexkép: Budapest Városháza / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló