2023. április 1., Hugó

Mindenki ügye

#forint #euró #árfolyam

Újabb mélypont: 380 forint fölé drágult az euró

Barna Benedek 2022.03.02. 11:25

Tovább gyengült a forint.

 

A forint a keddi mélypontot jelentő 379 forint/eurós árfolyamról alig tudott elmozdulni, a reggeli kereskedésben 377,5–377,8 forintos szinten mozgott. Kilenc óra után nem sokkal a 378-as szintet is átlépte az euró ára, fél tíz előtt nem sokkal már 379,75 forintnál járt, ami akkor történelmi mélypontot jelentett. Ezután nagyon kis időre jött némi megnyugvás, és visszatért 379 forint alá, de csak azért, hogy innen fél 10 után már átlépje a 380 forintos szintet – írja a Telex.

 

Ezt követően az újabb történelmi mélypontokat jelentő 380,21, majd 380,85 forintos szintekig emelkedett az euró árfolyama. A kereskedésben ezután is csak átmeneti volt a megnyugvás, és fél 11 előtt néhány perccel már 381,97 forintos euróár jelentette a még újabb történelmi mélypontot. Mint a Telex cikke megjegyzi: ez azt jelenti, hogy

a forint, amely múlt hét közepén még 355 forint/eurós szinten volt, egy hét alatt több mint 7 százalékot gyengült.

Néhány utcai pénzváltónál már szerda reggel elérte a 380-as szintet az euró, majd délelőtt több helyen már a 382-es szintre emelték az eladási árat.

forint-euro-pixabay
Fotó: pixabay.com

A Portfolio cikke szerint fél 11 körül ismét fordult a forint euróval szembeni árfolyama, és 380 felé vette az irányt.

 

A hír kapcsán a HVG cikke megjegyzi, hogy az orosz-ukrán háború és az oroszokkal szembeni gazdasági szankciók olyan bizonytalanságot okoznak, hogy az gyakorlatilag minden olyan devizát megrenget, ami nem a legerősebbek közé tartozik. Így a térség más pénznemei is gondban vannak, például a lengyel złoty, amelynek euróval szembeni árfolyama szintén tovább emelkedett ma.

 

Frissítés: a Portfolio azt írta, fél 12 után nem sokkal ismét drágulni kezdett az euró, és átlépte a 382 forintos szintet. Délelőtt a 382,30-as szintet is megcsípték a jegyzések, így most ez az új történelmi mélypontja a hazai fizetőeszköznek.

 

Frissítés2: délután fél 2-kor újabb mélypontról számoltak be, az euró/forint árfolyam átlépte a 382,40-es szintet.

 

Frissítés3: délután fél 4 körül már 383,4 forintnál volt az euróárfolyam csúcsa.

 

Frissítés4: az esti órákban erősödni kezdett a forint, és 377 alá ért a forint jegyzése az euróval szemben, majd újra visszaugrott 380 forint fölé.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló