2021. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#propaganda #vajdaság #szerbia

Milliárdokat költ a Fidesz a vajdasági propagandagyártásra

ugytudjuk.hu 2021.02.27. 18:29

A Fidesz népszerűsítése mellett Budapesten kitalált álhíreket is terjesztenek a szerbiai médiumokban.

A magyarországi adófizetők 2011 és 2019 között mintegy tizenkét millió euróval (4,3 milliárd forinttal) járultak hozzá a Szerbiában megjelenő magyar nyelvű tájékoztatási eszközök működéséhez – írja a Szabad Magyar Szó.

 

A Szerbiai Oknyomozó Újságírói Központ (Centar za istraživačko novinarstvo Srbije – CINS) kutatómunkája azt támasztotta alá, hogy a magyar miniszterelnök befolyásra tesz szert Szerbiában a vajdasági média révén.

Budapesten képesek kitalálni, hogy több száz migráns gyűlt össze Észak-Bánátban, és csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy áttörjék a kerítést. Ekkor mi kimegyünk a helyszínre, és kiderül, hogy a néhány száz helyett mintegy 40-50 migráns tartózkodik ott, akik általában békések. Ennek ellenére azt kérik, hogy arról számoljunk be, hogy négyszázan vannak, még akkor is, ha ezt nem tudjuk a felvételekkel bizonyítani.

 

Az is megtörtént, hogy Budapesten valakinek kipattant a fejéből, hogy a migránsok betörtek és kifosztottak több házat, és megtámadják az időseket. A helyszínen kiderült, hogy ez nem így van, a migránsok egy üresen álló házba mentek be, a fosztogatás pedig abban nyilvánult meg, hogy a régi padlót felfeszítették és eltüzelték, mert tíz Celsius-fok volt

– mondta egy, a neve elhallgatását kérő Pannon RTV-s dolgozó, aki hozzátette, hogy ezeket az anyagokat a Magyar Televízióban is leadják.

Pásztor István - Orbán - Aleksandar Vucic -mti - Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor, oldalán a Vajdasági Magyar Szövetségének elnökével, Pásztor Istvánnal (j3) és Aleksandar Vucic szerb elnökkel (j) a felújított szabadkai zsinagóga avatásán 2018-ban (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

 

A lap azt írja, hogy Szerbiában a legnagyobb magyar médiaház Szabadkán található: a Pannon Rádió és Televízió tulajdonába két rádióállomás (Pannon Rádió, Szabadkai Magyar Rádió), egy televízió (Pannon Televízió) és egy honlap (pannonrtv.com) tartozik. A Pannon immár tizenöt éve szerb és magyar nyelven is tájékoztatja a hallgatóit, nézőit, olvasóit, s összesen 129 személyt foglalkoztat.

 

A magyar kormány 2011 és 2019 között a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül több mint kilencmillió euróval támogatta a Pannon RTV-t, ennek majdnem a felét a 2019-es évben kapta meg a médiaház. A CINS beszélgetőtársai szerint a Pannon RTV a több millió euróért a magyar kormány érdekeit képviseli, népszerűsítik Orbán Viktort és a Fideszt, s ezáltal növelik a magyar miniszterelnök és pártjának a befolyását Szerbiában.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló