2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#fidesz #járványügyi intézkedések #ellenzék #pintér sándor #népjóléti bizottság #meghallgatás

A járványkezelésről kérdezte volna Pintért a népjóléti bizottság, a fideszesek kivonultak

Barna Benedek 2021.05.13. 12:41

Határozatképtelenség miatt berekesztették az ülést.

Csütörtök délelőtt Pintér Sándor belügyminisztert hallgatta volna meg a parlament népjóléti bizottsága. Pintér az Operatív Törzs vezetőjeként kapott meghívást az ülésre, és a járvány elleni védekezésről tehettek volna fel neki kérdéseket a bizottság tagjai. A belügyminiszter meg is jelent a bizottsági ülés elején, a meghallgatás mégis elmaradt. A fideszes és a KDNP-s képviselők ugyanis kivonultak, mondván nem tudják elfogadni, hogy Korózs Lajos szocialista képviselő a bizottság elnöke – írta meg csütörtökön a 444.hu Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselőjének beszámolója nyomán.

 

A kormánypárti képviselők azt akarták, hogy az ülésen más elnököljön. Korózs ugyanis tavaly megjelentett egy videóinterjút egy magát menőápolónak mondó nővel, aki élesen kritizálta a kórházi ágyak felszabadítását, azonban hamarosan kiderült, hogy a nő valójában nem volt mentős, emiatt azóta a fideszesek időnként bojottálják a népjóléti bizottság üléseit, főleg ha az Operatív Törzs tagjait hallgatnák meg. Ugyanakkor – mint azt a 444 cikke megjegyzi – néha azért eljárnak az ülésekre, és szavaznak is, akkor is ha Korózs elnököl.

pintér mti szigetváry zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az atv.hu beszámolója szerint miután Korózs a határozatképtelenség miatt berekesztette az ülést, a bizottság még ott maradó tagjai "és a jegyzőkönyv számára" azért rögzítette, mit mondott Pintér Sándor "előtte négyszemközt". Ezek szerint azt mondta neki a belügyminiszter, hogy "számára nincs kellemetlen helyzet, és nincsenek kellemetlen kérdések" – árulta el Korózs Lajos.

 

A belügyminiszter éves beszámolója már három hete is napirenden volt a parlamenti népjóléti bizottság ülésén, akkor Pintér Sándor mondta le a meghallgatást előre nem látott hivatalos programja miatt (részt vett ugyanis az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatójával, Hans Kluge budapesti találkozóján).

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló