2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#mészáros lőrinc #vodafone

Felvásárolná az állam a magyarországi Vodafone nagy részét, egy trükknek hála pedig nem is vizsgálhatná a manővert a Versenyhivatal

Nagy Donát 2022.08.22. 08:35

Azt mondják, ez közérdek, ezért kezdeményezik, hogy a tulajdonrész-vásárlást minősítsék nemzetstratégiai jelentőségűvé. Az akvizícióhoz így senkinek sem lesz semmi köze. Mészáros Lőrinc is besegít.

 

A magyar állam "közreműködik" a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormányzati célok a bank-, az energia- és a média szektorban már teljesültek, most pedig lehetőség mutatkozik arra, hogy a távközlési piacon is komoly szereplővé lépjen elő egy magyar, állami tulajdoni részesedést is maga mögött tudó vállalat.

A tájékoztatás szerint ennek érdekében, a tulajdonosi jogokat gyakorló gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton felkérte a Corvinus Zrt.-t, hogy vásárolja meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi, azaz 49 százalékos részvénycsomagját. Ennek első lépéseként sor került egy előzetes, nem kötelező erejű megállapodás megkötésére a Corvinus Zrt., a Vodafone Europe BV, valamint a Mészáros Lőrinc féle 4iG Nyrt. között.

Közölték azt is, hogy a miniszter úgy értékeli, hogy a tranzakció közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető, ebből adódóan indítványozza a kormány erre vonatkozó döntését.

Azt írják, hogy az akvizíció sikeres zárását követően minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a hazai távközlési szektorban egy olyan magyar, nemzeti tulajdonú, a piacon vezető szerepet vállaló cég jöjjön létre, amely a 21. századi digitális kihívásoknak is megfelelve hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, egyben kimagasló, minőségi szolgáltatást nyújtson a közel 4 millió lakossági és vállalati ügyfele számára.

 

Frissítés

 

A cikk megjelenése után kiderült, hogy a cég egészét megveszik, hihetetlen, 715 milliárd forintnyi euróért. Részletek itt.

 

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló