2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#tűzoltóság #spórolás

Felszólították a tűzoltóságokat, hogy spóroljanak

Nagy Donát 2022.08.04. 19:03

Minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

 

Kevesebbet gyakorlatozhatnak a tűzoltók, csökkenteniük kell a járművek futását is – a többi között ezt az utasítást kapták az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosok, adta hírül az ATV.

 

Azt írják, így elmaradnak mind a gyakorlatok (havonta egyszer egy nagy megyei gyakorlatot fognak csak tartani), min a különböző szintű ellenőrzések (főleg a megyei szintűek), és csökkenteni kell a kocsifutásokat is.

Azaz mindennel, amivel csak lehet, spórolni kell.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezet elnöke elmondta, hogy már javasolták,  kapjon minden tűzoltóság ezer literes tartályt üzemanyag tárolásra. Ez szerintük ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál.

 

Ennél is nehezebb helyzetbe kerültek az önkéntes tűzoltóságok. Előfordult már olyan eset, hogy nem vállalták el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem tudták kifizetni a tankolást.  

 

Az ATV emlékeztet, hogy hiába látnak el közfeladatot, szombat óta nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók, mentők és rendőrök sem. Többletköltségeiket persze megtéríti az állam. A mentőknél egyelőre az az ajánlás, hogyha a járműben a felére csökken az üzemanyagszint, akkor a lehetőségekhez mérten igyekezzenek pótolni, ami a dízelhiány miatt már többször nehézségekbe ütközött. 

 

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló