2023. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#rogán antal #feljelentés #európai csalás elleni hivatal #olaf

Feljelentették Rogánékat az Európai Csalás Elleni Hivatalnál

2021.02.27. 12:22

A miniszter apósának egyik üzlete miatt fordult az uniós hatósághoz a Momentum politikusa.

Az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) tett feljelentést Hajnal Miklós Rogán Antalék ellen, miután az Átlátszó megírta, hogy új apósa cége kiemelkedő uniós finanszírozású támogatásokhoz jutott – írja a 24.hu.

 

A Momentum Mozgalom elnökségi tagja, hegyvidéki jelöltje Facebook-oldalán azt írta, hogy a botrány hatására a földvásárlásból ugyan kihátráltak, azonban Rogán Barbara apjának céges ügyletei végbementek, jól dokumentáltak. Úgy fogalmazott: a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rokonsága "a 2019-2020-as évben kiemelkedő mértékű, uniós finanszírozású állami támogatásokhoz jutott, valamint gyanús bankkölcsönökkel és áron alul vett cégekkel is operáltak".

Portálunk is megírta, hogy pár héttel Rogán Antalék esküvője előtt, 2020. november 20-án került fel egy szerződés Tardona honlapjára, amely szerint miniszter új felesége és családi köre hatalmas összegért vásárolhat földeket néhány, követlen – Heves megye közvetlen szomszédságában lévő – borsodi település térségében. Azonban pár héttel később a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, emiatt nem jött össze a földvásárlás. Rogán Antal ezt követően azt nyilatkozta a kormánymédiának, hogy "semmilyen föld nem került" a felesége birtokába – arról viszont nem beszélt, hogy miért akkor kerülhetett fel a honlapra a földvásárlási szerződés. A Telex információi szerint egyébként Orbán Viktornak nem tetszett az ügylet, és ő kérte Rogánt, hogy állítsa le, csinálja vissza.

Hajnal Miklós felidézte, miként vett Rogán Antal új apósa 750 ezer forintból, "súlyosan áron alul vett" egy milliárdos projekteket lebonyolító céget, amelyet nagyon gyorsan, 2 hónap alatt "kitömtek" egy állami hátterű többszázmilliós hitellel is.

 

Az ellenzéki politikus szerint ez csupán a jéghegy csúcsa.

Ehhez hasonló korrupciós ügyek és egyéb lopások veszik körül a NER minden részét.

– fogalmazott, hozzátéve: pártja célja, hogy felszabadítsa a magyar államot és a magyar gazdaságot a "fideszes bűnszervezetek" befolyása alól.

 

FELJELENTETTEM ROGÁNÉKAT AZ EURÓPAI CSALÁS ELLENI HIVATALNÁL Az atlatszo.hu cikke alapján feljelentést tettem az...

Közzétette: Hajnal Miklós – 2021. február 26., péntek

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló