2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#előválasztás

Feljelentést tesz az ellenzék az előválasztási rendszert ért külső támadás miatt

2021.09.21. 08:02

A részvételi adatokat csak jövő héten teszik közzé, hiszen mindenkire számítanak.

Az ellenzék még ezen a héten feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt – tudta meg a Magyar Hang Bedő Dávid momentumos politikustól. Tájékoztatása szerint az elmúlt két napban megvizsgálták a rendszert és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. A beavatkozás állítása szerint Kínából indult, egyelőre csak ezt a forrást sikerült egyértelműen azonosítani.

Ma már nem érte támadás a rendszert

– fogalmazott Bedő Dávid, aki szerint hétfőn már – egy néhány pár perces leállástól eltekintve – rendben működött a választási felület.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke a lapnak elmondta, hogy a procedúra végéig nem tesznek közzé részvételi adatokat, mert ezzel szerinte befolyásolnák a választók aktivitását.

 

Ennek megfelelően majd csak a voksolás végén, azaz jövő hét kedden derül ki, hányan vettek részt az előválasztáson.

Ha azt mondanánk, hogy nagyon sokan szavaztak már, akkor sokan gondolhatnák azt, rájuk már nincs is szükség. Ugyanígy ha a napi adatok elmaradnának a várttól, akkor ez öngerjesztő folyamatként szintén távol tarthatná a kormánykritikus voksolókat

– mondta.

 

Az ügyvéd szerint a hétvégi események összerántották az ellenzéki tábort, azóta ugyanis sokkal többen jelentkeznek, hogy segítsék az összefogást.

Csak azért is megmutatjuk, hogy nem lehet minket megfélemlíteni

– fogalmazott.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló