2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#eger #önkormányzat #karácsony gergely #felcsút

Felcsút egymaga több állami támogatást kapott, mint a nem fideszes vezetésű városok

2021.02.20. 18:53

Orbán Viktor szülőfaluja nyilván kedvesebb a kormánynak, mint például Eger.
A járvány egyik legnagyobb vesztese a turizmus lett. Tízezrek vesztették el a munkájukat, de a kormány nem őket, hanem a Fidesz-közeli, amúgy is milliárdos vállalkozókat támogatta az adófizetők pénzéből - írta Budapest főpolgármestere szombati Facebook-posztjában. Karácsony Gergely szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 80 milliárdos pénzosztásán nemcsak a kormányhoz szorosan kötődő pénzemberek jártak jól, hanem azok a települések is, ahol fideszes a polgármester. A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek. A hasonló településeken figyelhető meg legjobban a kormány módszere: Esztergom 5 milliárd forintot kapott, az ellenzéki vezetésű Szentendre 30 milliót.
A miniszterelnök kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzékű vezetésű város - mutatott rá a főpolgármester, hogy Orbán Viktor szülőfalujába rengeteg állami támogatás érkezik különböző utakon.
"Azt is érdemes szóvá tenni, hogy a Magyarországra érkező turisták egyharmada a fővárosba érkezik, Budapesten tölti az idejét. Itt költi el a turizmusból származó összpénz felét. A budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása. Az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül. Ha az ágazat nem tud talpra állni, akkor annak az ország issza meg a levét." - fogalmazott Karácsony Gergely.
karácsony ger
A főpolgármester szerint egyértelmű szándéka a kormánynak az ellenzéki vezetésű városok ellehetetlenítése. "Miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat" - tette hozzá.
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló