2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#megújuló energiaforrás

Fejezze be a kormány a megújuló energiák elleni ámokfutást!

Farkas Bazsi 2022.10.19. 07:37

 

Először nagyszabású lakossági napelem programot hirdetnek, aztán most lefújják a pályázat második körét, mert időközben rájöttek, hogy a hálózat nem bír el több napelemet befogadni - írja az LMP.

 

A lakossági napelempark minél szélesebb körben való elterjedése alapvető nemzeti érdeke Magyarországnak. A probléma az, hogy Orbán Viktor 12 éves uralkodása alatt nem történtek meg azok a strukturális fejlesztések, melyek biztosítanák, hogy a rendszer elbírja a megnövekedő érdeklődést a napenergia hasznosítására. Az energiaválság bizonyította be, hogy a Fidesz a 12 éves kormányzása alatt bűnös mulasztást követett el a megújuló energiaforrások elterjedése ellen - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében az LMP.

 

Fejetlen kapkodás jellemzi a kormány tevékenységét. Először nagyszabású lakossági napelem programot hirdetnek, aztán most lefújják a pályázat második körét, mert időközben rájöttek, hogy a hálózat nem bír el több napelemet befogadni. Sokan azért nem pályáztak az első fordulóban, mert a kormány azt ígérte, lesz még erre később is lehetőség. Ennyit ér Orbán Viktor szava! Emberek tízezrei érezhetik most becsapva magukat.

 

Orbán Viktor és kormányai bűne, hogy a rengeteg EU-s fejlesztési forrásból inkább baráti körük zsebeit tömték ki 12 évig, minthogy megteremtették volna a lehetőséget a zöld energiafordulatra. A Fidesz felelőtlen energiapolitikájának a levét issza minden egyes magyar ember, aki nem tudja napelemmel kiváltani energiafogyasztását.

 

Az LMP követeli, hogy a kormány haladéktalanul nyújtson támogatást a hálózat fejlesztésére, ne tiltsa meg a háztartási napelemes rendszerek hálózatra kötését és hirdesse meg a beígért napelemes pályázat második fordulóját. 

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló