2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#kerékpár #bicikli #volánbusz

Tervben van néhány biciklis kiruccanás a nyárra? Így működik a buszos bringaszállítás élesben (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.06.16. 09:39

Magyarázóvideón mutatja be a Volánbusz, hogyan dobhatjuk fel a bringánkat a buszokra.

 

"Egyre több úti cél érhető el busszal és bringával!" – lelkendezik közösségi médiás felületein a Volánbusz, csütörtöktől ugyanis a korábbinál sokkal több járaton lehet kerékpárt szállítani.

Volanbusz kerekparszallitas 01
Csütörtöktől még több buszon lehet biciklit szállítani (Fotó: Volánbusz Zrt.)

Ahogy a napokban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a nyári időszámítás kezdetétől egyes, Budapest és a Mátra között közlekedő autóbuszjáratokon már igénybe vehető a tavalyi tesztüzemből megismert kerékpárszállítási szolgáltatás, de a Mátra mellett már Aggtelekre, Szilvásváradra vagy Tiszafüredre is indulnak kerékpárszállító buszok, továbbá a szolgálatás bővítésnek köszönhetően megyeszékhelyek, így Eger vagy Miskolc is elérhető bringás járattal.

A kerékpárszállítás lehetőségének bővítése a kerékpáros turizmus népszerűségének további növelését, a hazai turizmus fenntarthatóságának elősegítését szolgálja. (...) A kerékpáros turizmus népszerűségének ugrásszerű növekedése jól mutatja, hogy a kétkerekűek előnyeit egyre többen igyekeznek kihasználni, mivel – a sportolási, kikapcsolódási lehetőségek mellett – ennek segítségével könnyebben elérhetők egyéb eszközökkel nem megközelíthető úti célok is

– írja az Egri Ügyeknek eljuttatott, csütörtöki közleményében a Volánbusz Zrt.

 

Mint írtuk, a buszok hátfalára szerelt kerékpárszállítókon járatonként három bicikli szállítható, és nem minden megállókban lehet fel- vagy leszállni a bringásoknak, hanem csak előre meghatározott pontokon, hiszen a bicikliket a sofőr szereli föl a buszra, majd ő is veszi le.

 

Egy útra 990 forintért váltható kerékpárjegy elővételben a Volánbusz honlapján, a visszaváltás lehetősége nélkül. A kerékpárjegy a közlekedési társaság budapesti pénztáraiban is megvásárolható menetjeggyel együtt, vagy korábban már megvásárolt menetjegy mellé önállóan is.

 

A szolgáltatásról a Volánbusz egy magyarázóvideót is készített, itt lehet megnézni:

 

 

A szolgáltatással kapcsolatos többi tudnivalót ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló