2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#polgármester #fizetésemelés

Ezt is megszavazták: januártól százezrekkel nő a polgármesterek fizetése

Barna Benedek 2021.12.14. 17:56

Eger első emberének bére 1,3 millió lesz jövőre, az emeléshez szükséges forrást az önkormányzatnak kell majd előteremtenie.

 

Az utolsó parlamenti ülésnapon egy sor más jogszabály mellett elfogadta az Országgyűlés a polgármester fizetésének emelését is, ami magukat az érintetteket is meglepte, mivel az illetményemelésről szóló kormánypárti javaslat hirtelen került bele egy kulturális témájú törvénymódosító csomagba – írja a HVG.

 

Az elfogadott módosítás értelmében – ahogy arról portálunk is beszámolt –

2022 január 1-jétől több százezer forinttal nő a településvezetők bére. Karácsony Gergely főpolgármester illetménye például a jelenlegi havi bruttó 1,3 millió forintról másfél millió forintra, a fővárosi kerületi önkormányzatok és a megyei jogú városok polgármestereinek, így Mirkóczki Ádám egri városvezetőnek a fizetése is 1 millióról 1,3 millióra nő.

A települési polgármesterek fizetése pedig a korábban alkalmazott, a vezetett település lélekszámához kötött, sávos rendszerben átlagosan mintegy 30 százalékkal nő, de lesznek olyan polgármesterek is, akiknek a havi illetménye a másfélszeresére is nőhet jövőre:

polg-fizet

Ugyanakkor külön forrást nem rendelnek a költségvetésből az önkormányzatoknak, hogy fedezhessék az illetményalap emelését, vagyis

a járványtól és a kormányzati elvonásoktól sújtott településeknek maguknak kell előteremteni a forrást a béremelésre.

(Kép forrása: hvg.hu; Indexfotó: pikrepo.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló