2022. november 30., András Andor

Mindenki ügye

#repülés

Ezekbe a városokba nem fogunk tudni repülni közvetlenül Ryanair-rel

Nuszbaum Tibor 2022.09.14. 11:18

A légitársaság vezérigazgatója kedden sajtókonferenciát tartott Budapesten, ahol bejelentette, hogy a cég nyolc Ferihegyről induló járatát teljesen törli, további hétnél pedig járatritkításokat vezet be.

 

Michael O’Leary elmondta, hogy a magyar kormány által rájuk terhelt különadó miatt voltak kénytelenek szűkíteni budapesti jelenlétüket. Elmondása szerint a légitársaságoknál a jelenlegi helyzetben nem lehet extraprofitról beszélni, hiszen a pandémia időszaka után éppen, hogy kezd magához térni az ágazat.

 

A sajtótájékoztatón a Ryanair vezér többször is úgy hivatkozott a magyar kormány döntésére, hogy azok „idióta, hülye” adók, melyek rosszat tesznek azoknak a magyar embereknek, akik utazni szeretnének, rosszat tesznek a repülőgép-társaságoknak és rosszat tesznek a magyar turizmusnak is, hiszen az extraprofitadó bevezetésével jóval kevesebb vendég fog Magyarországra érkezni.

A magyar kormány által bevezetett extraprofitadó miatt a Ryanairnek nem érdemes fönntartania Bordeaux-ba, Bournemouth-ba, Kölnbe, Kaunas-ba, Krakkóba, Lappeenrantába, Rigába és Torinóba induló járatait, ezért megszüntetik azokat. A cég az Amman, Bristol, Pisa, Prága, Szófia, Tel-Aviv és Varsó útvonalon pedig csökkenti a járatok számát.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló