2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

Ez lenne a valódi rezsicsökkentés, nem az, amit a Fidesz annak hazudik

MTI/Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

A veszélyes és drága atomenergia helyett itt van a megújuló energia és energiatakarékos háztartások kialakításának lehetősége.

 

Az LMP energiastratégiája a kevesebb fogyasztásra épít, a párt a megújuló Magyarországot tűzte célul – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt a napokban, a fukusimai atomkatasztrófa évfordulóján tartott budapesti sajtótájékoztatóján.  Arra is rámutatott: 2009 óta olcsóbb megújuló energiát hasznosítani, mint atomenergiát, előbbi előállítása ugyanis a technológia fejlődése miatt egyre kevesebbe kerül, míg utóbbit drágítják a szigorodó biztonsági előírások.

 

Bírálta az ország energiafüggőségét Oroszországgal szemben, szerinte Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök csatlósává tette az országot. Az atomenergia környezetszennyező nemcsak a fűtőanyag kitermelése, hanem a kiégett elemek elhelyezése miatt is – mutatott rá.

 

Ungár Péter, a párt országos elnökségének tagja pártja "pozitív rezsiprogramját" ismertette, amely 20-30 százalékkal csökkentené a lakosság rezsikiadásait. Mint mondta, 2030-ra 50 százalékra növelnék a megújuló energiaforrások részarányát, a többi között lakossági napelemprogramot valósítanának meg.

 

Támogatnák takarékos otthonok kialakítását és szociális rezsiprogramot hajtanának végre, vagyis azokat segítenék, akik a jövedelmük igen nagy részét fordítják otthonuk fenntartására. Szorgalmaznák az úgynevezett okoshálózatok létrehozását is, amelyek a megújuló források egyenletes áramszolgáltatást biztosítanák. Szerinte a jelenlegi kabinet csupán a kampányban alázza meg az embereket pár ezer forinttal. 

 

Korábban már sokszor volt róla szó – persze a kormányközeli médiabirodalom következetesen hallgat minderről –, hogy a rezsicsökkentés éve óta például a nemzetközi gázárak majdnem megfeleződtek, miközben Magyarországon a lakossági fogyasztók számláján ez nem látszik. Hogy miért nem? Mert az állam zsebre teszi a pénzt. Ha úgy tetszik, lenyúlja. Erről nemrég írtunk, érdemes elolvasni:

 

Ugye örül a kormány 12 ezer forintos rezsiajándékának? És annak is, hogy nagyon csúnyán átverik?

Az a pofátlanság legteteje, hogy évek alatt gigantikus pénzekkel megsarcolják az embereket, majd ebből nagy kegyesen alamizsnát osztanak a választások előtt. Mikor veszi észre mindenki, hogy a rezsicsökkentés mekkora nagy átverés? Korábban már sokszor volt róla szó - persze a kormányközeli médiabirodalom következetesen hallgat minderről -, hogy a rezsicsökkentés éve óta például a nemzetközi gázárak majdnem megfeleződtek, miközben Magyarországon a lakossági fogyasztók számláján ez nem látszik.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló