2023. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#pedagógusok #oktatás #pintér sándor

Évente értékelnék a tanárokat Pintér Sándor új elképzelései szerint

Pintér Bence 2023.01.04. 13:04

 

Akik jól teljesítenek, azok több pénzt, akik rosszul, levonást kaphatnának.

 

Rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a kormány az oktatási-nevelési intézményekben, amellyel a pedagógusok és az intézményvezetők munkateljesítményét vizsgálnák – derült ki egy, a Népszava birtokába került belügyminisztériumi dokumentumból. Az ellenőrzést a tanárok esetében az igazgatók, az igazgatók esetében a fenntartók végeznék.

 

A tervek szerint az új belső értékelés folyamata a „személyes teljesítménycélok kijelölésével” kezdődik majd.

Az átlag feletti teljesítményt nyújtó tanárok pluszpénzt kaphatnak, ugyanakkor akik átlag alatt teljesítenek, azoknak akár csökkenthetik is illetményeiket – derül ki a Népszava cikkéből.

 

A pedagógusoknak tanév elején három teljesítménycélt kell majd megfogalmazniuk, hogy milyeneket arra több példát is hoz a dokumentum: ilyen lehet, hogy egy adott tanár legalább tíz diákját indítsa el országos tanulmányi versenyen, a tanév során szervezzen legalább hat, szellemi és testi fejlődést szolgáló külső programot az osztályának, vagy legalább öt, a “magyar nemzeti kulturális hagyományokhoz kapcsolódó” eseményt.

 

De elvárnák tőlük azt is – igaz, csak példaként említve –, hogy tanulóik szövegértési eredménye legalább öt százalékkal javuljon a méréseken, vagy hogy az igazolatlan hiányzások, késések mennyisége az előző évhez képest hat százalékkal csökkenjen.

 

A teljes cikk itt olvasható.

 

indexkép: pexels.com CCO

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló