2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#youtube #televízió #reklám #google

Érkeznek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok a YouTube-ra a TV-ken

Csarnó Ákos 2023.05.18. 14:23

 

A Google elkezdte blokkolni a reklámblokkolókat használókat a YouTube-on, de újabb kellemetlen hír érkezett a videószolgáltatással kapcsolatban. Az eddigieknél kétszer hosszabb, 30 másodperces, ráadásul átugorhatatlan reklámokat fog elkezdeni megjeleníteni a TV-készülékeken lejátszott YouTube-videók előtt – számolt be a pcforum.hu portál.

Ez jelentős változás lesz szerintük az eddigi stratégiához képest, ugyanis eddig a Google két darab, egyenként 15 másodperces klipet játszott le a videói ilyen módon történő megtekintése előtt. Bár ezek összes időtartama szintén 30 másodperc lett volna, viszont a második klipet pár másodperc után át lehetett ugrani. A 30 másodperces átugorhatatlan szpotok már nagyon hosszúak lesznek a kezdés előtt.

Ráadásul a videók lejátszásának megállításakor is új reklámmegjelenítési lehetőségeket kapnak majd a hirdetők - bár ennek részleteibe a Google egyelőre nem ment bele.

 

Mindenesetre az eddigiek alapján is egyértelmű, hogy még az eddiginél is több hirdetésre számíthatnak azok a felhasználók, akik nem váltják meg maguknak a reklámmentességet a YouTube Premium változatára történő előfizetéssel.

 

Utóbbi jelenleg a magyar felhasználók számára havi 1790 forintra, illetve családi változatban 2690 forintba kerül. Utóbbiban akár 5 családtag is megkaphatja a reklámmentességet az említett pénzért cserébe, míg diákok fejenként 1090 forintért szabadulhatnak meg a reklámoktól a YouTube-on – írja a lap.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló