2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#temetés #orbán viktor #nyugdíj

Érkezik Orbán adománya a nemlétező magyar hónapra: a 13. havi nyugdíj negyede

MTI 2021.01.27. 07:44

Mutatjuk, mikor számíthat az összegre, ami sokaknak nem lesz túl nagy. A teljes nyugdíjat csak 2024-ben kaphatják meg az idősek.

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

orbán nyugdíjas mti

A banki átutalások február 12-én történnek meg, a postai kézbesítés ezután következik, "vagyis nagyjából két hét múlva a címzettek kézhez vehetik az őket megillető summát" – mondta. A részletekről szólva elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat négy lépésben állítja vissza a kormány, teljes havi összeggel 2024-ben számolhatnak az érintettek. Most negyedhavi nyugdíjat kapnak a jogosultak, az egyheti összeg az átlagnyugdíjnál 37 650 forintot jelent.

Tállai András tájékoztatása szerint a negyedhavi összeg kifizetése 77-78 milliárd forint, összesen ennyi pénzt kap a nagyjából 2,1 millió nyugdíjas február közepén.

Rajtuk kívül további négyszázezer nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy is kézhez kapja a 13. havi ellátását, részükre további több mint tízmilliárd forintot juttat el a kincstár.

 

(Fotók: MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló