2023. november 29., Taksony

Mindenki ügye

#koronavírus #vakcina #védőoltás #orbán viktor #sinopharm #feljelentés

Emberölés miatt tettek feljelentést a kínai vakcina hatástalansága miatt, Orbán felelősségét firtatják

Nagy Donát 2022.01.28. 11:53

A feljelentő nagyon haragszik Orbán Viktorra, mivel szerinte az ő döntése volt a Sinopharm alkalmazása az elhunyt édesanyja esetében is.

 

Emberölés miatt tett feljelentést Ferincz Jenő, akinek idős édesanyja két – 60 év felett vitatott hatásosságú – kínai oltás után halt bele a Covidba, írja a HVG 360.

 

A cikk szerint Ferincz idézi Orbán Viktort, aki azt mondta: a járványban minden döntést a kormánynak kell meghoznia, a felelősséget is a kormánynak, leginkább neki kell viselnie, ezért kapja a fizetését.

Úgy gondolom, hogy valakinek jogi felelősséget kell vállalnia azért, ami az édesanyámmal és valószínűleg sok más, hozzá hasonló helyzetű idős emberrel történt.

– mondta a lapnak az elhunyt fia.

 

Azt írják, az idős hölgyet Sinopharmmal oltották be, amiről kiderült, hogy az esetek jelentős részében nem ad valós védelmet a Coviddal szemben.

sinopharm-mti-rosta-tibor
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Bár Orbán Viktor nemrég azt mondta, hogy a kínai vakcináról folytatott vitát zárójelbe lehet tenni, mert az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyta az alkalmazását, emberek halálát szerintem nem szabad zárójelbe tenni.

– jelentette ki Ferincz.

 

A lap megjegyzi, hogy a WHO a latin-amerikai vizsgálatokra alapozta az álláspontját, de arra a világszervezet szerint sincs bizonyíték, hogy a kínai vakcina jó az időseknek.

 

A nagykanizsai Ferincz Jenő húga a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban hunyt el koronavírus-fertőzésben, az édesanyja pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban halt meg, szintén a koronavírus miatt.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló