2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzék

Előválasztás: nem kell újra regisztrálnia annak, aki az első fordulóban online szavazott

ugytudjuk.hu 2021.10.06. 12:23

Megállapodtak az ellenzéki pártok a második fordulót érintő legfontosabb kérdésekről.

 

Kedden délelőtt ülésezett a Pártelnökök Értekezlete, hogy a második fordulóval kapcsolatos valamennyi fontosabb kérdést rendezze. A második forduló október 10-16. között lesz, ezért sürgető volt több kérdést is megnyugtató módon lezárni – olvasható a Előválasztás 2021 Facebook-oldalon.

 

 

A második fordulóba továbbjutó miniszterelnök-jelöltek közül két jelölt részéről felmerült az igény, hogy egy sorban szerepeljenek a szavazólapon. Az OEVB hétfő este ezt a javaslatot elutasította. A Pártelnökök Értekezlete megállapodott abban, hogy az előválasztás második fordulójának biztonságos megvalósítása érdekében fenntartja az OEVB döntését. Amennyiben a visszalépési határidőig, azaz október 9. 12.00 óráig valamelyik miniszterelnök-jelölt visszalépne, akkor a jelölt nevét a sátrakban fekete alkoholos filccel fogják lehúzni a szavazólapról a szavazóbiztosok – tették hozzá.

 

Ha valaki később lép vissza, a jelölt neve rajta marad a szavazólapon, ahogyan ez az első forduló esetében is történt Zuglóban. 

 

A Pártelnökök Értekezlete deklarálta, hogy a második forduló lebonyolítása követi az első fordulóban kialakított rendet, attól csak kivételesen indokolt esetben térhet el.

Az online szavazás során a választók videós azonosítása ismét szükséges lesz, de az adataikat nem kell ismételten megadni, azaz nem kell újra regisztrálniuk. A videós azonosításhoz szükséges operátori létszám biztosítása mellett valamennyi párt hitet tett.

A pártok megállapodtak a második forduló költségvetéséről és az egyes pártokra jutó költségekről. Az ellenzéki pártok költséghatékonyságra törekednek továbbra is, a lehető legalacsonyabb költség mellett a lehető legmagasabb részvétel elérése a cél. Az ellenzéki pártok ezért nagyrészt az első forduló infrastruktúrájára építkeznek, és döntően önkéntesekkel valósítják meg a második fordulót is.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Indexkép forrása: pixabay.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló