2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#ellenzék #ellenzéki előválasztás

Előválasztás: heten mérkőznének meg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért

2021.08.20. 08:37

 

Már 7 ellenzéki miniszterelnök-jelölt van. Tegnap regisztrálták a hetediket, az utolsó pillanatban.

 

Az ellenzéki előválasztásokat koordináló Országos Előválasztási Bizottság nyilvántartásba vette a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét. Ecsenyi Áron néhány napja még arról beszélt, hogy a regisztrációjával csak meg akarta mutatni, hogy az előválasztás nem is demokratikus folyamat, mert úgysem fogják nyilvántartásba venni. Erre ő lett a hetedik ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

Az ellenzéki erők jelöltjeinek hetes listája tehát így néz ki:

 

– Dobrev Klára (DK)

– Fekete-Győr András (Momentum)

– Jakab Péter (Jobbik)

– Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP)

– Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa)

– Pálinkás József (Új Világ Néppárt)

– Ecsenyi Áron (Le az Adók 75%-ával)

jeloltek
Kép forrása (elovalasztas2021.hu)

Ecsenyi állítása szerint 21 egyéni jelöltjük lenne, de ők le sem adták a regisztrációjukat. A pártelnök végül a saját regisztrációját leadta a miniszterelnök-jelölti előválasztásra, bár az Azonnalinak pár napja arra utalt, hogy csak meg akarja trollkodni az ellenzéki előválasztást, a regisztrációját úgysem fogják elfogadni.

ecsenyi-azonnali
Ecsenyi Áron (Fotó: Vitárius Bence / Azonnali)

"Mi ezt azért csináltuk, mert abban bízunk, hogy ezáltal nyomás alá tudjuk őket helyezni, hogy megmutassuk, hogy ez mennyire nem demokratikus folyamat – ráadásul az adófizetői pénzekből szervezik meg" – mondta Ecsenyi. A libertariánus párt elnöke ugyanakkor arra számít, hogy „egy nagyon jó kampánnyal akár 45 százalékos eredményt is elérhetnek” a választásokon.

A nyilvántartásba vett miniszterelnök-jelölteknek augusztus 23. és szeptember 6. között 20 ezer aláírást kell gyűjteniük az előválasztás előtt. A kormányfőjelöltet két fordulóban választják majd: az első szeptember 18-26. között lesz (a képviselőjelöltek előválasztásával együtt), a második pedig október 4-10. között. A második körbe már csak az első fordulóban legtöbb szavazatot kapó három jelölt jut tovább. Szavazni ehet majd online és személyesen egyaránt (a személyes szavazáshoz Egerben is szavazósátrat állítanak majd fel).

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló