2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#pedagógusok #ellenőrzés #emberi erőforrások minisztériuma

Elkezdik államilag csekkolni a pedagógusokat, jövőre közel egymilliárd forintot szánnak erre

ugytudjuk.hu 2021.09.21. 12:04

Ráadásul komplex lesz ez az ellenőrzés. Hogy ez pontosan mit is takar, arról még elfelejtettek részleteket megosztani.

„A Kormány egyetért a tanfelügyeleti rendszer folyamatainak áttekintésével, tevékenységének megerősítésével” – olvasható abban a kormányhatározatban, amely szerint a kormány évente közel egymilliárd forintot fordít arra, hogy az EMMI végre tudja hajtatni a pedagógusok „komplex ellenőrzését”. 

Mint írják, a pénzügyminiszternek a 2021-es évre 287 millió, majd 2022-től évente 969 millió forintot kell biztosítania a költségvetésben erre a célra.

tanár-balogh-zoltán-mti

 

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint senki sem egyeztetett a szakmai szervezetekkel, szakszervezetekkel arról, hogy vajon mi szükség van egy, a „pedagógus, az intézményvezető és az intézmény ellenőrzésére” szolgáló új fajta ellenőrzésre.

Azt azonban máig nem lehet tudni, hogy mit takar az évi egymilliárd forintos ellenőrzési forma.

„Az intézményeknek nem új ellenőrzésekre, és az azokkal kapcsolatos adminisztrációra van szükségük! Nem különmunkával kellene szorongatni őket, hanem hagyni kellene, hogy most, amíg még lehet, ledolgozhassák a felhalmozott hátrányt a tanulókkal. Ehhez szakmai szabadságra és nyugalomra lenne szükség, már amennyire a meghosszabbított járványügyi vészhelyzetben ez egyáltalán lehetséges – és ha már segíteni ezt a munkát a kormány nem képes, legalább ne akadályozza azt”

– írja a PDSZ.

 

A szervezet cinikus dolognak tartja, hogy ismeretlen célú és tartalmú, megfélemlítő ellenőrzésekre költenek milliárdokat akkor, amikor a kormány nem képes régi adósságát, a bérrendezést sem végrehajtani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló