2022. október 6., Brúnó Renáta

Mindenki ügye

#kossuth rádió #közmédia #dobrev klára #elkxrtuk #hazugság

Elismerte a Kossuth Rádió, hogy hazugságot állított Dobrev Kláráról

Nagy Donát 2021.11.11. 18:37

Korábban simán beolvasták, hogy az Elk*rtuk c. film a valóságot ábrázolja, és tényként állították be Dobrev Klára szemkilövetős parancsát.

 

Bírósági döntés sem kellett, hogy a Kossuth Rádiót is magába foglaló MTVA rájöjjön, nem igazán lesz védhető, hogy tényként kezelték a Kossuth Rádióban az Elk*rtuk című politikai krimi narratíváját. November 10-én a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban beolvasták "a Dobrev Klára által kért" helyreigazítást, írja a 24.hu.

2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában.

Az állami rádióban ugyanis simán bemondták, hogy Dobrev Klára döntött "2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről". A műsorvezető szerint ezt "ma már tudjuk".

 

A Demokratikus Koalíció korábban már jelezte, beperli az MTVA-t, amiért tényként átvették az Elk*rtuk c. film összeesküvés-elméletét.

klara
Dobrev Klára és az őt a filmben alakító Gubás Gabi (Fotó: MegaFilm)

Az ügyben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is állást foglalt, tudatta, a közmédia súlyosan megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölte egy fikciós film – alkotói fantázia által kreált – hamis vádját egy valós személlyel szemben.

 

A cikk megemlíti, hogy az MTVA vezérigazgatója korábban éppen azt nehezményezte, hogy a szerinte objektív közmédiát sokan vádolják elfogultsággal. A hírhamisításáról is ismert Papp Dániel akkor úgy vélte, nem is ők lettek a kormány propagandistái, hanem a hírműfaj lett olyan, amilyen (ilyen?).

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló