2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#demokratikus koalíció #közmédia #elkxrtuk

Az állami rádió tényként közölte a Gyurcsány-filmben eljátszottakat, a DK perelni fog

Barna Benedek 2021.10.27. 13:06

A közmédiában elhangzott, hogy 2006-ban Dobrev Klára döntött "az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről".

 

Kedden a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című délutáni műsorában a műsorvezető arról beszélt, hogy 65 éve Apró Antal "fasiszta csőcseléknek" nevezte a forradalmárokat, és 2006-ban "ugyanezen az elven" döntött a kommunista politikus unokája, Dobrev Klára is "az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről" – számolt be a 24.hu.

 

Ezzel a kijelentésével az állami média műsorvezetője gyakorlatilag átvette, tényként közölte az Elk*rtuk című film narratíváját. A Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde körül forgó politikai krimiben ugyanis Dobrev Klára – aki akkor ténylegesen semmiféle kormányzati, nemzetbiztonsági jogosultsággal nem rendelkezett – a kormányfő feleségeként utasít a Parlamentben minisztert, rendőrtábornokot a jogsértő túlkapások, provokációk végrehajtására.

 

A 24.hu szó szerint idézi, mi hangzott el a közmédiában:

Miközben több tízezer magyar vonult október 23-án olaszokkal és lengyelekkel együtt a béke és az emlékezés jegyében a 2006-os rendőrterror útvonalán egészen az Erzsébet térig, hogy aztán ott meghallgassák a miniszterelnök beszédét, az Andrássy út túlsó végén csupán néhány ezer szimpatizáns gyülekezett az ellenzék színpada előtt. Nyilván csalódást keltő lehetett, hogy az előválasztás után ilyen rövid idővel ennyire kevés embert tudtak mozgósítani. De mit gondolnak önök, mi lehet ennek az oka? A sokszínűség jegyében egyébként több ellenzéki vezető is beszédet mondott, így az ellenzék új arca, Márki-Zay Péter mellett például Dobrev Klára is, akinek a nagyapja egyébként éppen 65 évvel ezelőtt, október 23-án lett az MDP KV Katonai Bizottság tagja és aki fasiszta csőcseléknek nevezte a forradalomban résztvevőket. Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. A DK miniszterelnök-jelöltje most beszédében mégis azt hangsúlyozta, hogy ’56 mindenkié és úgy fogalmazott, egy feladatunk van október 23-án, emlékeztetni magunkat, nehogy elszúrjuk. De vajon, miért állt ki az ellenzék ezen a napon? Mit szerettek volna hirdetni, és miért volt olyan kevés az érdeklődő?

A cikk megjelenését követően Dobrev pártja, a Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy beperlik az MTVA-t a történtek miatt. Közleményükben úgy fogalmaztak: "az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az ElkXrtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet". A DK szerint "az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett".

 

(Indexkép forrása: ElkXrtuk / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló