2023. január 30., Martina

Mindenki ügye

#rendszám #oldtimer

Elfogytak az oldtimer rendszámok

Nagy Donát 2022.01.24. 08:58

Júliustól jönnek az új magyar rendszámok, de az OT-s készlet nem tart ki addig.

Elfogytak a korábbi OT-s plakettek, evégett a februártól július elejéig tartó időszakban újfajta rendszámot kapnak a minősített veteránok, írja az Autóklub.

 

ot

 

A Belügyminisztérium (BM) illetékes osztálya arról tájékoztatta a Magyar Autóklubot, hogy 2022. február 1. és 2022. július 1. között a korábbitól eltérő OT-rendszámmal ismerkedhetünk meg.

A lépésre azért volt szükség, mert elfogytak az eddigi táblák, viszont az új típusú rendszámokat majd csak júliustól vezetik be.

Egyelőre nem hozott nyilvánosságra képet a BM az áttervezett rendszámról. A szokatlan intézkedés részleteit a 326/2011. (XII. 28.) kormányrendelet tartalmazza, melynek értelmében

a muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaznak a következő öt hónapban.

Ezután, azaz július 2-től kezdve már az új fazonú – vélhetően több évtizedig velünk maradó – hatósági jelzést teszik a minősített járgányokra, ennél az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi majd.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló