2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#hirdetés #gazdasági versenyhivatal #elf bar

Elf Bart is forgalmazó cégekkel szemben indított vizsgálatot a versenyhivatal

Barna Benedek 2022.06.28. 12:25

A GVH szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja merült fel a két szlovák vállalkozás esetében.

 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított különböző típusú elektromos cigarettákat, köztük az Elf Bar terméket is forgalmazó két szlovák céggel szemben, mivel feltehetően tisztességtelenül hirdetik a termékeket a magyar fogyasztóknak – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

 

A GVH tájékoztatása szerint

az ELF BAR VAPE – Bensons Europe s.r.o. és a Vaper s.r.o. weboldalukon vélhetően azt a hamis benyomást keltik, hogy a termékek jogszerűen forgalmazhatók, holott mind a nikotint tartalmazó elektronikus cigaretták, mind a nikotinmentes dohányzást imitáló elektronikus eszközök ízesített változatainak forgalmazása és távértékesítése Magyarországon tiltott.

Ez tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet a magyar fogyasztókkal szemben, mivel a vásárlók a cégek honlapjai alapján – tévesen – legálisan árusíthatónak gondolhatják a termékeket – mutatott rá a közleményében a versenyhivatal.

elfbar
Kép forrása: Útkereső / YouTube

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárások a tények tisztázására, ezen keresztül a feltételezett jogsértések bizonyítására irányulnak. A GVH-nak az eljárások lefolytatására három hónapja van, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, az általános iskolások körében is divatos Elf Barról a napokban a Magyar Ártalomcsökkentő Egyesület elnöke, Toldy-Schedel Emil úgy nyilatkozott: tévedés, hogy a leszokásban nem segít – mivel a klasszikus dohányosok nem fogják használni –, azonban sok olyan fiatal fogja szívni, aki eddig soha nem dohányzott.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló