2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#novák katalin #államfő

Élete végéig jár egy rakás minden Novák Katalinnak

Csarnó Ákos 2024.02.11. 11:06

Nyilván megdolgozott érte...

 

Elnöki összegű fizetés, személyes autóhasználat plusz sofőr, titkárság, kiemelt egészségügyi ellátások, elsőosztályú repülőjegyek, és, ha igényli, elnöki rezidencia – ezek járnak Novák Katalinnak élete végéig – gyűjtötte össze a 24.hu.

 

Novák Katalinnak, lemondása után – amennyiben azt a parlament elfogadja -  ugyanolyan színvonalon marad az életvitele, mintha a hivatalában marad. Erre a jogszabályok adnak lehetőséget.

 

Államfői – élete végéig megilleti a cím - fizetését ugyanúgy élete végéig megkapja, ami jelenleg havi 4,6 millió forint és még az inflációtól sem kell tartania, mert azt mindig követni fogja.

 

Az állam biztosítja a méltó lakhatását is – amennyiben kéri, továbbá megilleti a személyes autóhasználat, a gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja.

 

Ja 24. hu gyűjtése szerint jár neki egy háromfős titkárság, továbbá kiemelt egészségügyi ellátás a haláláig. Többtízmillió forintos keret felett rendelkezhet, amit civil szervezetek között oszthat szét, továbbá első osztályon utazhat vonaton és repülőn.

 

Időközben a Momentum benyújtott egy törvénymódosító javaslatot, ami alapján a köztársasági elnök megbízatása lemondással történő megszűnése esetén nem veheti igénybe a volt államfőket megillető, élethosszig járó juttatásokat.

 

 indexkép: Illyés Tibor / MTI

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló