2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#vörös kód #hajléktalanok #kánikula #hőségriadó

Megint kiadták a hajléktalanokat védő vörös kódot a hőség miatt – Aki bajba jutott embert lát, telefonáljon!

Barna Benedek 2021.07.27. 12:45

Napokig érvényben marad a figyelmeztetés.

 

Ismét életbe lépett a vörös kód – közölte Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését és az országos tisztifőorvos hőségriasztását figyelembe véve július 27. (kedd) 8.00 órától július 29. (csütörtök) 20.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést. A speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban az élet védelme az első.

Fülöp Attila kiemelte: a vörös kódnak két fontos célja van, egyrészt felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, másrészt a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást.

 

Nagyon fontos, hogy ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni – hangsúlyozta.

 

A regionális diszpécserszolgálatok telefonszámai ezen a linken elérhetőek.

 

Frissítés(07.29.): Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben jelezte, hogy várhatóan pénteken 20 óráig meghosszabbítják a  kedden elrendelt vörös kódot, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján pénteken is meghaladja a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló