2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#oktatás #pedagógussztrájk #társadalombiztosítás

Egyre több tanár tb-jét szüneteltetik a pedagógussztrájkban való részvételük miatt

Kovács Dávid 2022.03.31. 11:09

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez azonban jogsértés.

Bírósághoz fordulhatnak a pedagógus-szakszervezetek, miután egyre több sztrájkoló tanár kap levelet arról, hogy szünteltetik a tb-jüket, derül ki az RTL Híradó összeállításából.

 

Az RTL Klubnak nyilatkozó budapesti tanár elmondta: noha a sztrájk és a polgári engedetlenség alatt is dolgoztak, sokan kaptak olyan levelet a NAV-tól, amely arról szólt, hogy arra a napra felfüggesztették a tb-jüket – olyan levél is előfordult, amely határozatlan időre szólt. A tanár szerint többe került a NAV-nak kiküldeni a levelet, mint amennyibe arra az egy napra a tb kerül.

A PDSZ álláspontja szerint a társadalombiztosítás csak akkor szüneteltethető, ha a munkáltató egész napra von le munkabért, de a sztrájkolók többsége csak fél napon át nem vette fel a munkáját, vagy adminisztratív munkát végzett a sztrájk ideje alatt.

Szerintük ez azt jelenti, hogy sok munkáltató jogsértően járt el.

 

Az RTL Klub a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt és az Emberi Erőforrások Minisztériumát is kereste az ügyben, de a hírösszeffoglaló adásba kerüléséig nem válaszoltak a kérdéseikre.

 

Az RTL Híradó anyagát itt lehet megnézni:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló