2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#netflix

Egyelőre nem bünteti a Netflix azokat, akik megosztják a jelszavukat másokkal

2021.04.28. 08:23

A Netflix néhány piacon és néhány felhasználónál megakadályozta, hogy a fiókokhoz olyanok is hozzáférjenek, akik nem fizetnek elő a szolgáltatásra. A jelenség ugyanakkor csak teszt jellegű, és egyelőre nem várható az általános bevezetése – közölte a szolgáltató vezérigazgatója a hvg.hu cikke szerint.

 

Csupán teszt jelleggel vezette be a fiókok megosztásának korlátozását néhány piacon a Netflix, de a jelenség egyelőre nem válik általánossá – mondta a BGR szerint egy befektetői tanácskozáson a szolgáltatás első embere, Reed Hastings. 

A Netflixhez tartozó fiók megosztásának lényege, hogy azzal azok a felhasználók is hozzá tudnak férni a platform tartalmaihoz, akik nem rendelkeznek előfizetéssel. A cég ezt azonban nem nézi jó szemmel, amit egy márciusban kezdődött teszt is igazolt: néhány piacon arra figyelmeztették a felhasználókat, hogy ne osszák meg jelszavukat mással, mert erre a szerződésben foglaltak szerint sincs lehetőségük.

Azok, akik mégis megosztották a profiljukat például a rokonukkal, a szolgáltató nem engedélyezte a belépést: a másik oldalt egy hibaüzenet jelent meg a képernyőn, azt üzenve, hogy a készülék tulajdonosa legyen szíves regisztrálni, amiért egyébként egy hónap ingyenes időszak is jár. A vezérigazgató mostani nyilatkozata alapján azonban nem várhatók további büntetések: Hastings ugyanis úgy fogalmazott, hogy a cég nem vezet be olyan mechanizmust, amit a közönség nem érez hatásosnak, értelmesnek. Széles körű korlátozásokra egyelőre tehát nem kell számítani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló