2021. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#kormány #államtitkárok #jutalom

Egyedi válságkezelés: milliós jutalmakat kapott a kormánytól egy rakat államtitkár

2021.01.23. 17:49

Igen, a koronavírus-válság kellős közepén.

A kormány oldalán közzétett, juttatásokról szóló iratok átböngészése közben talált rá a K-Monitor csapata azokra a dokumentumokra, amelyek igazolják, hogy 19 államtitkár kapott 1,29 és 1,75 millió forint közötti extra jutalmat.

 

A nem célhoz kötött juttatás a kormánytisztviselők esetében így van definiálva: "kompetenciájára, speciális képességére, ismeretére, tudására figyelemmel motivációs elismerésben részesíthető, akinek a munkavégzése a munkáltató kiemelt érdeke". 2020-ban a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség jutalmazta leginkább a vezetőit, a belügy, a külügy, az EMMI, az ITM vagy a Pénzügyminisztérium nem élt ilyen elismeréssel.

 

A jutalmat az alábbi államtitkárok kapták: Farkas Sándor, Zambó Péter, Rácz András, Feldman Zsolt (Agrárminisztérium); Szabó István, Németh Szilárd (Honvédelmi Minisztérium); Tuzson Bence, Nagy János, Kovács Zoltán (2019 után újra), Dömötör Csaba (ME-i Kabinetiroda); Kovács József, Juhász Roland, Juhász Edit, Fónagy János (ME-i Kormányiroda); Orbán Balázs, Kovács Pál, György István, Fürjes Balázs, Becskeházi Attila, Azbej Tristan (Miniszterelnökség) – írja a K-Monitor.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló