2022. május 17., Paszkál

Mindenki ügye

#vasút #tömegközlekedés #keleti pályaudvar #vonatforgalom

Ideiglenesen leállt a Keleti pályaudvar vonatforgalma egy kigyulladt kapcsolószekrény miatt

Barna Benedek 2021.12.16. 15:39

Átmeneti leállásról tájékoztatott a MÁV.

Nem működik a biztosítóberendezés, ezért átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar

– számolt be csütörtök délután az MTI a Mávinform a közlése nyomán. Azt írták, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatokon elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

 

A közlemény szerint a Keleti leállása idején

a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak, jelentős késéssel. A Keleti pályaudvarról Kőbánya felső érintésével Rákosig és vissza pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a vonatok Kelenföldig, a Budapest-Kelebia vonalon pedig Ferencvárosig közlekednek és onnan indulnak. Utóbbi vonalon a vonatok jelentős késéssel közlekednek, az elővárosi vonatoknál pedig járatkimaradásokkal is számolni kell – írták.

keleti-mti-máthé-zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A BKK a vasúti menetjegyeket és bérleteket az 4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, az 2-es metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, a H8-as HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között, továbbá az 1-es villamoson a Puskás Ferenc stadion és Kelenföld vasútállomás között fogadja el.


A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

tűz ütött ki a pályaudvar egyik vágánya melletti elektromos elosztóhelyiségben, a kapcsolószekrényben.

A lángokat a dolgozók porral oltóval megfékezték, a tűzoltók pedig megkezdték a kapcsolószekrény visszahűtését, az épület kiszellőztetését.

 

Frissítés: a Mávinform Facebook-oldalán jelezték, hogy estére megjavították a biztosítóberendezést, így fokozatosan újraindulhat a Keleti vonatforgalma a Miskolc–Hatvan, a Békéscsaba–Szolnok–Újszász, a Hegyeshalom-Győr és a Kelebia–Kunszentmiklós vonalról. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan pénteken a hajnali üzemkezdettől áll helyre az érintett vonalakon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló