2023. december 11., Árpád

Mindenki ügye

#eger #önkormányzat #időközi választás #önkormányzati képviselő

Habist méltatta, de a jelenlegi városvezetést nem akarta egyből kritizálni az egri képviselőtestület új tagja

Barna Benedek 2022.06.27. 13:09

Csetneki Attila a fideszes listáról került be, miután az eddig listásként a közgyűlésben ülő Orosz Lászlóné egyéni mandátumot szerzett.

 

Alacsony részvétel mellett zajlott le vasárnap az egri hetes választókörzetben az időközi önkormányzatiképviselő-választás, amelyet a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya nyert meg.

 

Mivel azonban Orosz Lászlóné már eleve a közgyűlésben ült – listásként került be 2019-ben –, így a győzelme azt jelenti, hogy nem ő fog újonnan csatlakozni az egri képviselőtestülethez, hanem a fideszes listáról kerülhet be még egy képviselő. Ez pedig nem más, mint dr. Csetneki Attila ügyvéd, aki a legutóbbi önkormányzati választáson egyéniben is megmérettette magát, de alulmaradt Császár Zoltánnal szemben.

 

Csetneki Attila a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, az elmúlt 15 évben ügyvédként tevékenykedett, illetve a saját családi vállalkozását építgette. Az Eger Sikeréért Egyesület tevékenységében az elejétől kezdve részt vett, már az alapításnál is jelen volt.

Csetneki Attila - tv eger
Kép forrása: TV Eger

A közgyűlésbe készülő képviselő az Eger Híreknek adott rövid interjút, amelyben a pártja frakcióját vezető Oroján Sándorral ellentétben visszafogottan, konfrontációt kerülve nyilatkozott a választás eredményeiről és az előtte álló feladatokról.

 

A béke és az egriek érdeke

 

Orosz Lászlóné győzelméről azt mondta, ezzel szerinte "a hajdúhegyi lakosok visszakapták a közvetlen és megbízható érdekképviseletüket, úgyhogy mostantól még nagyobb lesz a hangjuk a közgyűlésben".

 

A céljait firtató kérdésre felelve Csetneki Attila felidézte, hogy a 2019-es önkormányzati választás során elmondta, hogy mit szeretne (akkor a kampányban azt mondta, járda- és parkolófelújítást tervez, emellett a Pyrker tér és a Grőber temető környékének rendbetételét szeretné megvalósítani – a szerk.). Hozzátette, hogy ismeri a helyzetet, amiben vállalja a munkát, és bár a mostani önkormányzati ciklusból hátra levő, hozzálevőlegesen két évnyi idő elég rövid, világos számára a feladat, amit így írt le:

Szakmailag igyekszem közelíteni minden ügyhöz, azt gondolom, hogy én ezzel tudok segíteni. A békét és az egriek érdekét kell szolgálnom, nem szóval – mert erről mindenki beszél –, hanem cselekedettel."

Szerinte egy helyi közösségben nem "világmegváltó nagy problémákkal" kell foglalkozni, hanem olyan itteni ügyekkel, mint hogy tiszta legyen az utca, lenyírják a füvet a parkban, elszállítsák a hulladékot, legyen tető a buszmegálló felett vagy hogy működjenek a közművek. Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy költséghatékonyan működjön a város, és azt tekinti feladatának, hogy ebben próbáljon segíteni, konstruktív módon.

 

Elmaradt a beszólás Mirkóczkiéknak

 

A jelenlegi egri közéleti helyzetről is kérdezték az új képviselőt, aki ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

Azt gondolom, hogy Habis László polgármester úr nagyon magasra tette a lécet. Mind műszaki, mind pénzügyi szempontból egy nagyon szakmai, nagyon precíz városüzemeltetés volt az, ami az ő ciklusait jellemezte. Ehhez képest most inkább romló állapotokat tapasztalunk. Persze ne kérjék tőlem, hogy rögtön az első megszólalásomban a városvezetés kritikájára törekedjek. Szeretnék tájékozódni, miután valóban bent leszek a képviselőtestületben. Hiszen most én is nagyjából annyi információval rendelkezem a város működéséről, mint egy átlag választópolgár."

Azt mondta, konstruktív módon, nem elsősorban a kritika oldaláról próbál hozzáállni a város működéséhez és a jelenlegi városvezetéshez. "Azzal együtt, hogy természetesen ott, ahol kritikának van helye, ott azt meg kell tenni" – tette hozzá.

 

Szóba került az interjúban Csetneki hivatása is, ezzel kapcsolatban az újdonsült képviselő azt mondta, hogy az elmúlt 15 évben, az ügyvédi pályán megszerzett szakmai tapasztalatát szeretné kamatoztatni a képviselőtestületben is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló