2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

Dudáló autóval kergették a Miskolcra betévedt medvét, ezért rohant végig a város utcáin

2019.11.30. 00:00

A szakember szerint ez veszélyes felelőtlenség, és azt kérte, hogy senki ne vegyen üldözőbe vadállatot.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a napokban felbukkant egy medve Miskolc utcáin. Egyesek találkoztak is vele: az állat egy helyi gazdát gyümölcsszedés közben zavart meg, ő alig tudott az autójába ugrani, egy 19 éves egyetemista pedig videóra vette a medvét. A fiatal később a Blikknek elmondta, látta, hogy valakik egy autóval, dudaszóval kergették a medvét, és közben filmezték.

 

A vadállat üldözéséről készült videófelvételek nyilvánosságra is kerültek. Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense a boon.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az állat a hangosan dudáló autótól megrémült, menekülni kezdett és ennek eredményeként rohant végig az utcákon, egészen a város négysávos Andrássy utcájáig. "A Miskolci Önkormányzati Rendészet felvételein azonban látszik, hogy perceken belül megnyugodott, és a városból, az embereket elkerülve, ismét az erdő felé vette az irányt" – tette hozzá.

 

Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

 

A szakemberek a később megvizsgált lábnyomok alapján úgy vélik, hogy a medve elhagyta a lakott területet, és valószínűleg magától már nem tér vissza. Gombkötő Péter hangsúlyozta, hogy az autós üldözők az emberi biztonságot és a fokozottan védett állatnak számító medvét messzemenően veszélyeztették.

 

Az ilyen magatartás semmiképpen sem követendő, ha medvével vagy más vadállattal találkozunk. Amennyiben medvét látunk, ne vegyük üldözőbe az állatot, ne csaljuk magunkhoz, ne vonzzuk be, ha pedig észleljük, akkor próbáljuk elkerülni!

 

– kérte a nemzeti park munkatársa.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló