2023. október 1., Malvin

Mindenki ügye

#fidesz #deutsch tamás #európai parlament #európai néppárt

Deutsch Tamás lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről

Úgytudjuk 2021.01.11. 13:35

Eddig a fideszes EP-képviselő volt az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról – írja a Népszava.

A magyar politikus döntése csupán formalitás, hiszen a saját európai parlamenti pártja (a Néppárt) tavaly év végén megfosztotta minden politikai szerepvállalás lehetőségétől.

Deutsch Tamás mti
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Azt írják, hogy Deutsch mostanáig az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt. Mivel a posztra a szakbizottság választotta meg, le kellett mondania, hogy megfeleljen a néppárti csoport által szabott feltételeknek.

 

Deutsch Tamás kizárását tavaly év végén 39 néppárti képviselő indítványozta a frakcióból, mert elfogadhatatlannak tartották, hogy a Gestapo szlogenjéhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését, amikor ő a jogállam tiszteletben tartásáról beszélt. A párt végül úgy döntött, hogy felfüggeszti a Fidesz delegációvezetőjének a tagságát.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló