2024. június 24., Iván

Mindenki ügye

#fidesz #támogatás #választás 2022

Deák Bill Gyula, Nemcsák Károly, Lipcsei Péter és Kásás Zoltán is beállt a fideszes jelöltek mögé

Kovács Dávid 2022.02.18. 10:16

Az ellenzék térfelén most jóval csendesebbek a magyar hírességek.

Hivatalosan is kezdetét vette a kampány, az Rtl.hu pedig elkezdte összegyűjteni azokat a hírességeket, akik nyíltan kiállnak, kampányolnak egy-egy politikus mellett.

 

Az összeállításból látszik: a kormánypárti jelöltek mellett lelkesen fotózkodnak és érvelnek az ismert emberek, ugyanezt a kiállást az ellenzéki oldalon azonban nyomokban sem észlelhetjük.

 

Lássunk néhányat a fideszes jelöltek támogatói közül!

 

A Fidesz Menczer Tamást, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárát indította el Pest megye 2. választókörzetében, amely Budakeszi és Budaörs térségét fedi le. Menczer nem tétlenkedett már a Budaörsön élő Nemcsák Károllyal, valamint Szalóki Ágnessel is fotózkodott.

 

Szalóki Ági erőt ad az embernek, mindig jó vele találkozni!😊 Köszönöm, Művésznő, a támogatásodat!📝

Közzétette: Menczer Tamás – 2022. február 13., vasárnap

 

Szatmáry Kristóf, a budapesti földutak leaszfaltozásáért felelős miniszteri biztos a XVI. kerületben indul, kampányát pedig Harsányi Levente műsorvezető és énekes, valamint Decsi András világbajnok kardvívó is segíti.

 

Kásás Zoltán vízilabdázónk és Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakosunk Gór Csabát támogatja, aki Tordai Bencével, az ellenzéki összefogás közös jelöltjével száll majd szembe Budapest 4. számú, a második és harmadik kerület egyes részeit magába foglaló választókerületében.

 

Köszönöm Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes és világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, edző ajánlását! "Úgy gondolom, hogy...

Közzétette: Gór Csaba – 2022. február 6., vasárnap

 

Lipcsei Péter egykori válogatott labdarúgó a józsefvárosi polgármesteri székben Kocsis Mátét váltó Sára Botond mellé állt Jámbor Andrással szemben. Deák Bill Gyula a fideszes Pap Sándort, Kőbánya korábbi alpolgármesterét támogatja Budapest 9-es számú választókerületében.

 

Deák Bill Gyulát az egész ország szereti. 🎤 Koncertjei és énekhangja élő legendává tették. Született kőbányai, akinek...

Közzétette: Dr. Pap Sándor – 2022. február 1., kedd

 

Óbuda-Békásmegyer volt polgármestere, Bús Balázs mellé pedig az a Szarvas József is beállt, akit a legtöbben az Üvegtigris-filmek Cingárjaként ismertek meg. Müller Péter író, dramaturg szintén egy kormánypárti jelöltet támogat Zuglóban.

 

Mi a helyzet az ellenzéki oldalon?

 

Az Rtl.hu összeállítása szerint az ellenzék térfelén már jóval ritkább a hírességek támogató kiálllása egy-egy politikus mellett, megjegyzik ugyanakkor, hogy az előválasztáskor az aHang, a Számoljuk Együtt és a Civil Választási Bizottság videójában szerepelt Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk és Szinetár Dóra is.

 

 

Ezen kívül az Unhack Democracy kampányvideójában huszonhat előadóművész hívja fel a figyelmet a választások tisztaságának védelmére, például Farkas Franciska, Elek Ferenc, Nagy Ervin, Lengyel Tamás, Lovasi András, Bödőcs Tibor, Molnár Piroska, Molnár Áron és Péterfy Bori.

 

 

Az Rtl.hu teljes összeállítását itt lehet megnézni.

 

(Indexkép: Nyugat.hu / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló