2021. March 3., Kornélia

Mindenki ügye

Csütörtöktől Pintér Sándor irányítása alá kerülnek a kórházak

2020.11.25. 16:29

Amíg a veszélyhelyzet tart, a belügyminiszter vezeti az Országos Kórházi Főigazgatóságot.

 

Kijött a Magyar Közlönyben a múlt kedden létrehozott Országos Kórház-főigazgatóság (OKFŐ) jogköreit és feladatait tartalmazó kormányrendelet, és egy másik rendelet, ami meghatározza, a koronavírus-járvány miatti rendkívüli jogrend (veszélyhelyzet) idején hogyan módosulnak ezek a szabályok – szúrta ki a 444.hu.

 

Az oldal cikke szerint a rendelet értelmében a veszélyhelyzet idején nem a múlt szerdán megnevezett országos kórház-főigazgató, Jenei Zoltán irányítja a kórházfenntartó csúcsszervezetet, hanem "az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter", aki jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter.

 

Pintér Sándor (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

 

Amíg tehát a veszélyhelyzet tart (azaz jelen állás szerint 2021. február 8-ig), Pintér feladata lesz normatív utasításban, a miniszterelnök jóváhagyásával kiadni az OKFŐ szervezeti és működési szabályzatát, a miniszterelnöknek javaslatot tenni az országos kórház-főigazgató kinevezésére vagy felmentésére, megállapítani a főigazgató illetményét, valamint gyakorolni a főigazgatóság alá tartozó egészségügyi intézményekben dolgozók feletti munkáltatói jogokat.

 

MInt a 444 írja, a rendelet csütörtökön lép hatályba.

 

Ha bajok vannak a járvány miatt a Heves megyei kórházakban, végre kiderülhetnek

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló