2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#koronavírus #járványhelyzet #fiatalok

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora

Székely Zoárd 2021.10.24. 12:43

A virológus szerint ennek az az oka, hogy kevesebb fiatal kapta meg az oltást.

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 

A szakember hozzátette: a 70 éven felüliek és a krónikus betegséggel élők többsége megkapta a védőoltást, ugyanígy a 12-18 éves korosztályból is sokan, ezért inkább a közép korosztály még beoltatlan tagjai a veszélyeztetettek.

Koronavírus - Van egy jó, egy rossz, és egy csúf forgatókönyv

Aggodalomra okot adónak nevezte a most járványt okozó delta-variánst Jakab Zsuzsanna, a WHO vezérigazgató-helyettese, aki az IME szakfolyóirat infekciókontroll konferenciáján tartott előadást, írja a Népszava. Mint mondta: noha adatok igazolják, hogy az oltások mérséklik a súlyos megbetegedéseket és a halálozások számát, valamint gátolják a vírus továbbadását, ám azt tapasztaljuk, hogy nagy átoltottság mellett sem sikerült megállítani a covid terjedését.

Rusvai Miklós elmondta azt is, hogy a magyarországi járványadatok jobbak, mint az egy évvel ezelőttiek; kevesebben haltak bele a betegség szövődményeibe és kevesebben vannak lélegeztetőgépen is.

 

A virológus kiemelte: az influenzajárvány közeledtével érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is, ezen kívül pedig a maszkviselés az, ami jelentősen korlátozza a különféle vírusok terjedését. A szakember arra biztatott mindenkit, hogy a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóhelyeken viseljen maszkot.

 

 

Címlapfotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló