2023. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#csányi sándor #rezsicsökkentés

Csányi Sándor: A rezsicsökkentés nem jó irány

Székely Zoárd 2022.04.26. 18:42

Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint az "olcsó pénz időszaka" lejárt.

 

Hétfőn az OTP Bank partnereinek rendezett Agrár Gála nevű eseményen Csányi Sándor arról beszélt, hogy az „olcsó pénz időszaka” lejárt, a kamatok akár 7 százalékig is emelkedhetnek, az infláció „elszabadult”, 2-4 százalék közti tartomány csak 2024-re érhető el.

Jó hír, hogy közben van hitel, folytatják a gazdaság finanszírozását"

– mondta az OTP elnök-vezérigazgatója.

csányi-sánydor-mti-Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Csányi Sándor szerint idén – a tavalyi 7,1 százalékos növekedés után – már csak 3,5 százalékkal bővülhet a gazdaság, a költségvetés hiánya is nagyobb lehet a vártnál, a fizetési mérleg hiánya 8 százalék körül alakulhat. A romló makrogazdasági adatok háttereként a magyar energiaszámlát, a döcögő autóipart említette.

A magas energiaárak várhatóan hosszabb távon fennmaradnak, nincs más, alkalmazkodni kell, a rezsicsökkentés nem jó, a lakosságnak és a vállalkozásoknak is érezniük kell a terheket, hogy spóroljanak

– tette hozzá.

 

Az OTP-vezér számítása szerint a 4,9 százalékos hiányhoz uniós megállapodással 500 milliárdos, anélkül 1700 milliárd forintos kiigazítás szükséges. Akkor várható olyan gyors kilábalás, mint a járvány után, ha Magyarország sikeresen megállapodik az unióval, és a háború is lezárul.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló