2022. október 4., Ferenc

Mindenki ügye

#benzin #üzemanyag #benzinkút

Csaknem 100 benzinkúton már nem lehet tankolni üzemanyaghiány miatt

Székely Zoárd 2022.08.09. 08:27

Van olyan kút, ahol már elfogyott az augusztusra szánt üzemanyag-mennyiség fele.

Országszerte már 100 körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt, sőt van olyan kút, ahol már elfogyott az augusztusra szánt mennyiség fele – számolt be róla az ATV.

 

A lap szerint a legnagyobb üzemeltető cégek korlátozásokat vezettek be:

az OMV-nél legfeljebb 50 litert lehet tankolni, míg a Shell kutaknál 80 ezer forintért, ami piaci áron több mint duplája az OMV-s mennyiségnek.

Balogh József energiapiaci szakértő a lapnak azt mondta, a cégek saját hatáskörben döntenek arról, hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba, érdekes kérdés, hogy ezeket a korlátozásokat a fogyasztók a fogyasztóvédelemnél vagy bíróság előtt megtámadhatják-e. Balogh hallott olyan szabolcsi faluról, ahol csak 8000 forintig lehet tankolni.

 

A holtankoljak.hu előrejelzése szerint egyébként szerdától csökken majd az üzemanyagár. A benzin piaci ára literenként ára 672 forint, a gázolajé pedig 723 forint lesz majd. 

 

 

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló