2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#korlátozások #védettségi igazolvány #szalagavató

Csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a szalagavatókon a családtagok

Barna Benedek 2021.10.30. 13:06

A diákok és a pedagógusok esetében nincs ilyen korlátozás, amit a minisztérium azzal magyarázott, hogy ők úgyis minden nap találkoznak.

 

Mivel a szalagavató bál speciális iskolai rendezvénynek minősül, nem vonatkozik rá a veszélyhelyzetben előírt szabályozás. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a diákok és tanárok korlátozás nélkül mehetnek az ünnepségre, azonban a szülők és családtagok csak védettségi igazolvánnyal. 

 

A tárcának a szalagavatók megtartásáról szóló, az intézményvezetőknek küldött levelét az ADOM Diákmozgalom hozta nyilvánosságra, és a HVG szemlézte.

 

 

A Kásler Miklós miniszter aláírásával ellátott dokumentum azt írja: az adott intézménnyel jogviszonyban lévő tanulók a napi iskolába járás során amúgy is találkoznak és együtt vannak az intézményben, így ők korlátozás nélkül részt vehetnek az iskolai programokon, függetlenül attól, hogy elmúltak-e 18 évesek, vagy rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal. Ugyanez vonatkozik az intézmény pedagógusaira, dolgozóira.

 

Ugyanakkor a "külsős személyek" (különösen szülők, testvérek, meghívott vendégek) esetében a miniszter indokoltnak látja annak a kormányrendeletnek alkalmazását, mely szerint a zárt térben tartott rendezvényeken kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló