2022. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#tüntetés #oroszország #ukrajna #orosz invázió

Csak vasárnap több ezer háborúellenes tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban

Kovács Dávid 2022.03.07. 09:38

A háború kitörése óta csaknem 13 ezer embert állítottak elő az országban megrendezett tiltakozások miatt.

Több mint 3500 tiltakozót vittek be az orosz utcákról vasárnap az orosz invázió elleni, országszerte több városban is megrendezett tüntetéseken, írja az MTI az orosz védelmi tárca közlése nyomán.

 

A hivatalos közlés szerint Moszkvában 1700, Szentpéterváron 750, a többi városban pedig 1061 volt az előállítottak száma. A belügyminisztérium azt állította, hogy a megmozdulásokon mintegy 5200 ember vett részt.

 

Az Rtl.hu híre szerint az ország további településein 1200-an tüntettek, közülük alig több mint százan úszták meg a fogdát: 1061 embert vittek el a rendőrök.

 

Az OVD-Info nevű, tüntetők védelmével foglalkozó civil szervezet szerint 49 városban csaknem 2700 tüntetőt állítottak elő. A csoport vasárnap este azt közölte: az Ukrajna ellen elindított háború kezdete óta csaknem 13 ezer embert állítottak elő.

 

"Ez egyszerűen fasizmus. Azt mondják nekünk, nincs orosz emberveszteség, hogy lakóövezeteket nem bombáznak. Ez mind hazugság" – mondta egy tüntető az RTL Klub híradójának múlt heti riportjában az oroszországi tüntetésekről.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló