2022. július 7., Apollónia

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzék #szavazás

Csak hétfőn folytatódhat az előválasztás, a szervezők szerint túlterheléses támadás érte a rendszerüket

Karóczkai Balázs 2021.09.18. 15:31

Minderről az Országos Előválasztási Bizottság adott ki közleményt. Szerintük egy összetett túlterheléses támadás miatt állt le a rendszer.

szallitotta_azonnali_1@2x

Mint arról szombaton beszámoltunk, elindult az ellenzéki előválasztás, azonban egy technikai hiba miatt elég hamar fel is függesztették a szavazást.

 

Az Országos Előválasztási Bizottság délelőtti közleményében azt írta, hogy a leállás oka a rendszer túlterheltsége, amit a 168 órának Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke is megerősített, külön felhívva a figyelmet, hogy nem szabotázsról van szó, mindössze rendszerhibáról.

 

Azonban az Országos Előválasztási Bizottság 13 óra után újabb közleményt adott ki,

amiben a szervezők már azt állítják, hogy egy „összetettebb, több lépcsőből álló” túlterheléses támadás következtében állhatott le a rendszer, ami miatt csak hétfőn folytatódik az előválasztás.

Emiatt szerintük az előválasztás folytatása jelenlegi formában „nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat” hordoz, amiket ígéretük szerint egy nap ráfordítással kezelni tudnak.

 

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexfotó: Vitárius Bence / Azonnali)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló