2023. március 22., Beáta Izolda

Mindenki ügye

#oroszország #ukrajna #szexuális erőszak #orosz invázió

"Csak használj óvszert" – Ukrán nők megerőszakolására buzdította férjét egy orosz katonafeleség

Kovács Dávid 2022.04.16. 17:55

Egy fiatal orosz házaspár sokkoló erejű telefonbeszélgetését hozták nemrég nyilvánosságra. Ők persze azt állítják, nem történt köztük ilyen párbeszéd. A telefonszámok viszont egyeznek.

Egy felkavaró telefonbeszélgetés részleteit hozta nemrég nyilvánosságra az ukrán titkosszolgálat, amelyen egy orosz nő nevetve biztatja szexuális bűncselekmények elkövetésére, konkrétan nemi erőszakra, az Ukrajna megszállásában katonaként résztvevő férjét.

 

Szabad Európa orosz kiadásának munkatársai ukrán újságírókkal együttműködve azonosították be a szereplőket: egy fiatal anyukát, Olga Bikovszkaját, valamint 27 éves férjét, Roman Bikovszkit.

 

Egész pontosan a következő párbeszéd zajlik le köztük:

O. B.: Csak menj oda, és erőszakolj meg ukrán nőket! Rendben? Csak ne mondd el nekem! Érted?

R. B.: Erőszakoljam meg őket, és ne mondjak semmit?

O. B.: Igen, így nem tudok meg semmit.

R. B.: Tényleg megtehetem?

O. B.: Igen, megengedem. Csak használj óvszert.

R. B.: Rendben.

A Szabad Európa videós anyagát a 444 szombaton szemlézte, ebben arról írnak, hogy a pár 2018-ban költözött a Moszkva környékén fekvő Orjol városából a Krím-félszigetre, amit az oroszok négy évvel korábban annektáltak Ukrajnától. Ez egy évvel azelőtt történt, hogy megszületett az első közös gyermekük, a nő az új lakóhelyükön is gyerekekhez közeli munkát keresett, közösségimédia-profilján pedig a családot jelölte meg a legfontosabb dologként az életben.

 

A férj az előző évtized közepén az orosz nemzeti gárda egyik elit alakulatához került, hamarosan pedig egy ejtőernyős osztaghoz csatlakozott, amely a Krím elfoglalásában is részt vett. A Szabad Európa orosz kiadása úgy tudja: a férfit a délkelet-ukrajnai Herszon térségébe vezényelték. Mikor az újságírók telefonon elérték őket, Bikovszki azt állította, a krími Szevasztopolban van éppen, felesége pedig arról beszélt, hogy a férjét sérülése miatt ápolják éppen.

 

Később mindketten tagadták, hogy ukrán nők megerőszakolásáról beszélgettek volna, a telefonszámok egyezése ezt azonban cáfolja. Az is beszédes, hogy a nő azóta elérhetetlenné tette a közösségimédia-profilját. A 444 megjegyzi: pusztán a hangfelvételből még nem következik, hogy Bikovszki valóban nemi erőszakot követett volna el, viszont a rögzített párbeszéd fontos kiegészítése az elmúlt hetekben nyilvánosságra került, nők ellen elkövetett szexuális bűncselekményekről szóló értesüléseknek.

 

Ukrán áldozatok beszámolói nyomán nemrég arról lehetett olvasni a hírekben, hogy például egy 16 éves lányt az utcán erőszakoltak meg, miközben azt üvöltözték, hogy "így jár minden náci kurva", de az értesülések szerint több nőt is bántalmaztak, megkínoztak, esetleg meggyilkoltak a megerőszakolásuk után.

 

A Szabad Európa orosz kiadásának – angol felirattal is rendelkező – riportját itt lehet megnézni:

 

 

(Indexkép: pillanatfelvétel a Szabad Európa videójából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló