2023. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#homonnay gergely #büntetőeljárás

Büntetőeljárásban vizsgálják Homonnay Gergely halálát

Székely Zoárd 2022.01.12. 11:15

A római ügyészség erősítette meg a hírt.

 

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok – közölte a Telex a római ügyészség tájékoztatására hivatkozva.

 

A magyar író, ellenzéki aktivista január 1-jén halt meg az olasz fővárosban egyelőre tisztázatlan körülmények között, ezzel kapcsolatban kereste meg a lap a római ügyészséget. Bár több kérdést is feltettek, azt a választ kapták, hogy

Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik.

homonnay-mti-balogh
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

 

Homonnay halálát követően elsőként a Corriere della Sera arról írt, hogy Homonnayt egy olyan római privát klub törökfürdőjében találták meg eszméletlenül január elsején délelőtt, ahol egy ideje tag volt, és ahová szilveszter hajnali 5 tájban érkezett. A cikk szerint a magyar íróra egyedül, ruhátlanul találtak rá, és Homonnay – akit a megtalálása után már nem tudtak újraéleszteni – egy másik férfival érkezhetett.

 

Az első hírek szerint Homonnaynak szív- és a keringésleállás okozta a halálát, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult. Azt, hogy a nemrégiben rákos megbetegedésből felgyógyult Homonnay kábítószerrel élt volna, ügyvédje, barátai és családja is cáfolta és cáfolja. De a Magyarországon közismert, erőteljes politikai nézeteiről és azok következetes hangoztatásáról híres aktivista halálhírét követően más típusú összeesküvés-elméletek is napvilágra kerültek és terjedni kezdtek.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló