2024. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#sport #borics ádám

Borics Ádám tavasszal visszatér

Csarnó Ákos - MTI 2024.02.07. 15:42


Borics Ádám, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellatornál szereplő magyar harcos súlyos sérülése után tavasszal visszatér a ketrecbe.

 

A harmincéves sportolónak hosszabbra nyúlt a keresztszalag-szakadást követő rehabilitációja a tervezettnél, de sajtócsapatának szerdai közleménye szerint már az Egyesült Államokban készül, és új menedzserrel, izgatottan várja a tavaszi visszatérést.

 

"Ez a küzdősportok öttusája, ahol egy kicsit mindenhez érteni kell, a fejlődés pedig elengedhetetlen. Most, a felkészülési etapban hétfőtől szombatig napi kettő alkalommal edzek, reggelente pedig jógázok. Végre igazán elememben érzem magam. A hosszú inaktív időszak nagyon nehéz volt mentálisan is, de most végre kiadhatom magamból a sok felgyülemlett stresszt" - mondta Borics, aki tavaly februárig első számú kihívóként szerepelt a Bellator hivatalos pehelysúlyú ranglistáján.

 

Borics hosszú távú tervei között szerepel a klubvezetés és az utánpótlás-nevelés is. Gyógyulása alatt Egerben nyitott klubot - melyet jelenleg egy edzőtársa vezet -, és a jövőben országos szintre szeretné emelni az oktatást. Egyelőre azonban a sportkarrierjére fókuszál.

 

A magyar ketrecharcos tavaly októberben vívott világbajnoki címmérkőzést a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio "Pitbull" Freirével, de a felkészülés során súlyosan megsérült, és a dél-amerikai végül pontozásos győzelmet aratott.

 

Borics karrierje során két menetben verte a korábbi bajnok Pat Currant, valamint Jeremy Kennedyt pontozással múlta felül. Profi MMA mérlege jelenleg 18 győzelem és 2 vereség.

 

Fotó: Adam "The Kid" Borics Facebook-oldal

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló