2023. december 8., Mária

Mindenki ügye

#momentum #mészáros lőrinc #hunguest hotels #bojkott

Bojkottálni kellene Mészáros Lőrinc egri szállodáját a Momentum szerint

2021.05.08. 11:00

A felcsúti fenomén összes hotelje no-go zóna az ellenzéki párt szerint.

A Mészáros Lőrinchez köthető Hunguest Hotels-lánc az elsők között van, amelyek kinyitnak most hétvégén. Mészáros az elmúlt években gyakorlatilag leuralta a turisztikai szektort, köszönhetően a közpénzmilliárdoknak. Ezen a járvány sem változtatott, hiszen cégének 14 hotelje kapott felújítási támogatást, összesen 17,7 milliárd forint értékben – írja a Momentum szombati közleményében. Mészárosnak egyébként Egerben is van szállodája, épp pénteken írtunk róla, hogy valamiért nagyon titkolják, ki újítja fel az egri Hotel Flórát, amelyre 2,8 milliárd forintnyi állami támogatást kaptak. 

 

A párt szerint "a kormány a koronavírus-járvány alatt szándékosan hagyta bedőlni a teljes turisztikai és szórakoztatóipari szektort, ezért nem nyújtott valódi segítséget sem a munkavállalóknak, sem a hoteleknek vagy a vendéglátóipari egységenek, miközben Mészáros hoteljei közpénzből épültek és különtámogatást is kaptak. Egyértelmű a cél: így akarják felvásárolni a hoteleket és leuralni a teljes szektort, hogy ne is lehessen olyan szállodában megszállni Magyarországon, amely áttételesen nem Orbán Viktoré".

 

Ezért a Momentum bojkottra hívja az embereket. Ne Mészárost és Orbánt gazdagítsuk, hanem olyan tisztességes magyar turisztikai és vendéglátóipari vállalkozókat támogassunk, akik a járvány idején szinte semmilyen segítséget nem kaptak. Segítsük együtt az újranyitást, segítsük a tisztességes magyar vendéglátósokat és szállásadókat! – áll a párt közleményében.

 

Tapolca Hotel Pelion_2

 

Azt már csak mi jegyezzük meg, hogy teljesen érthető a felhúzott szemöldök a Mészárosnak nyújtott orbitális közpénzek kapcsán, de a bojkott láttán akaratlanul is eszünkbe juthat, hogy Mészáros szállodáiban is sok olyan munkavállaló dolgozik, akiknek ezen múlik a megélhetésük. Nehéz kérdés ez és mégnehezebb egyértelműen azt mondani, hogy a bojkott a jó megoldás vagy az, ha nem vesszük figyelembe, miből fejleszti és hogyan tartja fenn ezeket a hoteleket az ország pénztárosa.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló