2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#donáth anna #kormánypropaganda #sajtóper

Bocsánatot kell kérnie a kormánypropagandának Donáth Annától

ugytudjuk.hu 2022.07.07. 19:06

A Momentum európai parlamenti képviselője pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen, akik azt kamuzták be, hogy a politikus egy lányt zaklatott.

 

A mai napon a bíróság első fokon igazat adott Donáth Annának abban a perben, amit a momentumos képviselő a propaganda ellen indított, írja a párt közleménye.

Donáth Annáról 2019 augusztusában kezdtek el megjelenni olyan cikkek a propagandában amik szerint az édesapja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

A Momentum EP-képviselője tagadta a vádakat és pert indított a propagandatermékek ellen. 2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most két évvel később a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. 

 

Az elsőfokú ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott.

Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. 

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta,

már a bíróság szerint is egyértelmű, hogy a  TV2, az Origo és a Ripost a hatalom politikai fegyvere.

A momentumos EP-képviselő szerint ebből is látszik, hogy a hazugság, a hazug lejáratás vált a rendszer egyik legfontosabb elemévé.

Valódi győzelmet mégsem hirdethet egyetlen ellenzéki politikus sem, hiába kötelezi akár helyreigazításra, akár kártérítésre a propagandát a bíróság. Az elvesztett bírósági perek a propaganda alapműködésének járulékos költségei: a helyreigazítások az eredeti hazugságról értesülők töredékéhez jutnak csak el. De ez nem tántoríthat el minket – küzdenünk kell azért, hogy eljöjjön a pillanat, amikor a hazugságot végre felváltja az igazság"

– írta Donáth Anna a Facebook-oldalán.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexkép forrása: Donáth Anna / Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló