2024. március 1., Albin

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #járványügyi intézkedések #kaszinó

Bezáratnák a járvány ellenére nyitva tartó kaszinókat, hiába magyarázkodik a kormány

ugytudjuk.hu 2021.02.21. 15:11

Se étterem, se színház, se mozi, de a zsetonokat továbbra is bármikor feldobhatjuk a rulettasztalra. Vajon miért?

Az LMP törvénymódosítást nyújt be annak érdekében, hogy a kaszinók is zárva tartsanak a veszélyhelyzet idején címmel tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője.

 

Van egy része a kijárási korlátozásoknak, amelyet valószínűleg a fideszes szavazók is teljesen abszurdnak tartanak – fogalmazott az LMP politikusa. Ez pedig az, hogy hiába vannak zárva az éttermek, még a kerthelyiségek is, a teljes vendéglátóipari szektor és a szállodaipar, a kaszinók este 7-ig nyitva tartanak – mondta.

 

A kormánytól kérdeztem, hogy mi ennek az oka, és egy olyan választ kaptam, hogy ez azért van, mert a kaszinók nem vendéglátóipari egységek. Ennek a ténynek tudatában volt az LMP országgyűlési képviselőcsoportja, mégis abszurdnak érdezzük, azt hogy a kaszinók, amiknek amúgy nagy része Fidesz-közeli üzletemberek tulajdonában van, nyitva tarthatnak úgy, hogy minden más zárva van – tette hozzá Ungár.

– Ezért az LMP képviselőcsoportja törvénymódosítással fog élni, hogy a kaszinókat ne lehessen külön nyitva tartani ebben a veszélyhelyzetben, és mindenkinek egyenlően kelljen kivenni a részét abból, ami most a gazdasági problémákat jelenti – mondta el Ungár Péter. 

 

A kaszinóban ugyanúgy tud terjedni a koronavírus-járvány, mint egy étteremben vagy egy bárban, vagy egy szállodában, ezért teljesen indokolatlan, hogy külön nyitva tartanak. Arra kérünk mindenkit, aki szerint fontos a vírussal szembeni védekezés, hogy támogassa ezt a törvénymódosításunkat, és a kaszinókat is zárjuk be, ugyanis nincs érv, nincs indok, ami miatt a kaszinókat külön nyitva kéne tartani – mondta az LMP Vas megyei képviselője.

 

Fotó: MTI 

 

via ugytudjuk.hu

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló