2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#védőoltás

Be ne dőljön a Semmelweis Egyetemnek tulajdonított, „járvány idején NEM oltunk...” szövegnek!

2021.12.06. 12:24

 

A Semmelweis Egyetem Infektológia Tanszéke egyik tankönyvének tulajdonít egy idézetet az a bejegyzés, amit már rengetegen megosztottak a Facebookon, vette észre a Hvg.hu.

 

„Járvány idején NEM oltunk, mert legyengíti az immunrendszert, és veszélyes mutációkat generál!” – így hangzik az áltudományos mondat, amit főleg oltásellenesek terjesztenek itthon.

 

A Semmelweis Egyetem közleményben cáfolta az álhírt, szó szerint idézzük:

 

„A Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvére hivatkozva terjed álhír az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a járványok idején történő vakcinációval kapcsolatosan. Az egyetemnek ilyen tanszéke nincs, Infektológiai Tanszéki Csoportja van, akik ugyanakkor nem írtak ilyen témában könyvet. Szinte minden, az egészségünkkel kapcsolatos tananyag, a szakterület folyamatos fejlődése miatt, az évek alatt sokat változott, de az egyetemen jelenleg használt tankönyvek egyikében sem szerepel az a félrevezető állítás, melyre alapozva az álhír terjesztői azt szeretnék elhitetni, hogy tilos lenne a jelenlegi világjárvány idején a védőoltások beadása.”

 

(indexkép: Komka Péter/MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló