2023. március 29., Auguszta

Mindenki ügye

#időjárás #országos meteorológiai szolgálat #omsz

Azonnali hatállyal kirúgták az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és helyettesét

Barna Benedek 2022.08.22. 18:12

Az új vezetők személyéről majd a későbbiekben döntenek.

 

Palkovics László technológiai és ipari miniszter azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét – írta meg hétfőn az MTI.

 

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleményében azt írta: a szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László augusztus 22-ével mentette fel Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés – tették hozzá.

44912068_32a5d76af402fe162c0d35450afc6f66_wm
Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke (Fotó: Mónus Márton / MTI)

A szűkszavú közleményben nem indokolták meg a miniszter döntését, de – mint azt a 24.hu cikke is megejgyzi – a kirúgásoknak vélhetően köze lehet ahhoz, hogy augusztus 20-án az OMSZ előrejelzése nyomán döntött a tűzjáték elhalasztásáról a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Aznap végül se szél, se vihar, se eső nem volt Budapesten az esemény tervezett időpontjában.

 

A meteorológiai szolgálat másnap a közösségi oldalán magyarázta el, miért jeleztek esőt augusztus 20-ára. Posztjukban megjegyezték, hogy a bizonytalansági faktor benne van a szakmájukban, ennek ellenére elnézést kértek. Közben a kormánymédiában sorra jelentek meg az OMSZ-t kritizáló, a meteorológusokat hibáztató cikkek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló